Hyvä toimitila luo hyvät puitteet menestykselle. LSCK:n viidessä rakennuksessa on yrityksiä monilta eri toimialoilta, mutta huomattava osa niistä keskittyy lääketeollisuuteen, biotekniikkaan ja näitä tukevaan liiketoimintaan. Miksi yritykset ovat valinneet LSCK:n? Miten alueella viihdytään? Mikä toimitiloissa on parasta? Alueen sisäbulevardilla oltiin lounastunnilla montaa mieltä. Lue alueen työntekijöiden kommentteja.

Karla Asikainen, Mendor

“Etu-Töölöstä fillarilla töihin reilussa vartissa!”

Karla Asikainen työskentelee Mendorilla Account Managerina. Mendor on diabetesteknologiayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi edistyksellisiä diabeteksen hoitovälineitä.

Lue lisää >

“Etu-Töölöstä fillarilla töihin reilussa vartissa!” Karla Asikainen työskentelee Mendorilla Account Managerina. Mendor on diabetesteknologiayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi edistyksellisiä diabeteksen hoitovälineitä. Keilarannan toimitiloissa työskentelee noin 50 henkilöä, joista noin puolet on tuotannon puolella ja puolet toimistopuolella. Toimitiloissa sijaitsee yrityksen päätoimisto ja osa tuotantoa.- Muutimme Life Science Center Keilaniemeen viime vuoden lokakuussa, kun vanhat tilamme alkoivat käydä pieniksi. Myös aikaisempi toimistomme sijaitsi Keilarannassa ja halusimme pysyä samalla alueella.Mendor sijaitsee neljännessä kerroksessa, A-talon päädyssä. Toimisto on miellyttävän valoisa ja varsinkin aurinkoisina päivinä näkymä Keilalahdelle on mieluinen. Luonto on lähellä ja töistä on helppo lähteä esim. Lehtisaaren ulkoilureitin kautta. Muutenkin alue on vehreä ja veden läsnäolo tuo mukavaa rauhaa. Karla pitääkin sijaintia ja meren läheisyyttä alueen parhaimpina puolina.- Alueella parasta on upea sijainti meren äärellä sekä todella hyvät kulkuyhteydet. Itse kuljen Etu-Töölöstä töihin ja tänne polkaisee fillarilla reilun vartin ja bussilla Kampista vain 10 minuuttia. Työmatkaa voi Helsingin sisällä joutua tekemään helposti tunninkin verran. Lisäksi sijainti Otaniemen teknologia-alueella monine yritystoimintaa kannustavine organisaatioineen on hieno lisä.Uuden tilavamman toimitilan löytyminen tuntui aluksi haastavalta, sillä toimiston yhteyteen haluttiin myös toimiva tuotantotila. LSCK:n tila oli tähän juuri sopiva. - Toimitilamme on mukautunut oikein hienosti nykyisiin tarpeisiimme. Toimisto koostuu ikään kuin erillisistä "siivistä" ja tiloja on voinut helposti muokata erilaisiin tarpeisiin. Varsinkin tuotantotilamme siipi on varsin avara, eikä turhia seiniä ole. Alueen palvelut ja ilmapiiri saavat Karlalta kiitosta. Life Science Center Keilaniemi toimistorakennussiluetin jatkona on edustava myös ulkomaisille vieraille. Dynaaminen ja  verkostoitumista tukeva ilmapiiri sekä hyvät tukipalvelut saavatkin Karlalta kiitosta. Se, että samalle alueelle on keskittynyt paljon erilaisia teknologiayrityksiä, mahdollistaa vuoropuhelun ja synergioiden etsimisen helposti. Jos ei muualla, niin vaikka lounaalla. - Alueen oma ravintola on huippuluokkaa, mutta täältä löytyy lisäksi laaja kirjo muita ruokapaikkoja, merenrantaterasseista sushiravintoloihin. Kuntosali rakennuksen pohjakerroksessa on myös erittäin arvostettu lisä ja ainakin Mendorin porukka käyttää sitä ahkerasti. On kiva, ettei työpäivän jälkeen joudu tekemään useampaa reissua, vaan voi hoitaa päivän jumpat työpäivän jatkoksi. Myös hierontapalvelut ja vastaanoton palvelut, sekä hieno saunatila asiakastilaisuuksiin ovat olleet Mendorin käytössä. - Lounasravintoloiden laaja kirjo on todellakin iso plussa, huikkaa Karla vielä haastattelun päätteeksi. Ja tottahan se on. Monet hyvät ideat syntyvät juuri siellä; lounaalla!

Tani Järvinen,
Laatukeskus

“Alueen tukipalvelut yrityksille ovat vertaansa vailla”

Tani Järvinen on Laatukeskus Excellence Finlandin (Suomen Laatuyhdistys ry) toimitusjohtaja. Laatukeskuksen missiona kansallisella tasolla on yritysten ja organisaatioiden kilpailukyvyn kehittäminen. Kun tuote, laatu ja ammattitaito ovat kohdillaan, innovoinnille avautuu oikea mahdollisuus.

Lue lisää >

“Alueen tukipalvelut yrityksille ovat vertaansa vailla”Tani Järvinen on Laatukeskus Excellence Finlandin (Suomen Laatuyhdistys ry) toimitusjohtaja. Laatukeskuksen missiona kansallisella tasolla on yritysten ja organisaatioiden kilpailukyvyn kehittäminen. Kun tuote, laatu ja ammattitaito ovat kohdillaan, innovoinnille avautuu oikea mahdollisuus. Laatukeskus tarjoaa eri organisaatioille ja yrityksille koulutus- ja konsultointipalveluita, jotka tähtäävät mm. laadun ja innovoinnin ylläpitämiseen ja kehittämiseen.- Olemme olleet tässä kohteessa vuodesta 2006 lähtien. Toimistossamme työskentelee 17 ihmistä. Toimiston yhteydessä meillä on lisäksi omat koulutus- ja kokoustilat kurssien ja valmennusten tarpeisiin, Tani kertoo.Merinäköala sekä hyvät yhteydet ja palvelut alueella saavat Tanilta kiitosta: - Toimivat tilat, hyvät paikoitusmahdollisuudet ja erinomaiset tukipalvelut mm. kuntosali, parturi, pesula, hammaslääkäri ja autopesula sekä useampi ravintola tekevät viihtymisestä täällä helppoa. Käytän itse lähes kaikkia alueen palveluita. Tani tiimeineen miettii työssään paljon verkostoitumisen merkitystä. Se on yksi hyvä puoli myös tällä alueella. - Oli kyseessä julkinen tai yksityinen organisaatio, kukaan ei voi enää toimia yksin. Verkottuminen on  yksi kilpailukyvyn päätekijöistä. Tulevaisuudessa on yhä enenevässä määrin verkostoiduttava yli toimialarajojen, kansainvälisesti. Life Science Center Keilaniemestä ei ole pitkä matka edes ulkomaille, sillä lentokenttä on lähellä. Ainoa huono asia tuntuu olevan aamuruuhka Tuusulan väylällä – mutta tunne helpottaa heti, kun pääsee meren tuntumaan. Täällä ei onneksi parkkipaikan etsimiseen tarvitse enää varata ylimääräistä aikaa.